A.J. REINDERS Voorzitter
W.L. MULDER Secretaris
J. HAZEVELD Penningmeester
J.W. TALENS )
J. BERGSMA )
Ons viswater.Jarenlang was het in Veenhuizen zo geregeld. De vereniging pachtte de viswateren van de Hoofddirecteur, die op zijn beurt het viswater pachtte van het Waterschap.
Later, in 1973, toen de Rijkswerkinrichtingen over gingen in 3 aparte gevangenissen, kwamen de wateren in en om Veenhuizen onder toezicht van de Dienst Algemeen Beheer. Dat was een dienst, die het leven buiten de gevangenissen, dus in het dorp beheerde.
Pas in 1991, toen de woningen in Veenhuizen door de Dienst der Domeinen aan de bewoners werden verkocht, veranderde er veel in het dorp. Het dorp, wat voorheen een gesloten karakter vertoonde, werd opengesteld voor iedereen.
In 1996 kwam de gehele infrastructuur in handen van de gemeente Noordenveld en kwamen de wateren in beheer bij het waterschap Noorderzijlvest.
Ons verdwenen viswater.
Onze vereniging, die tot dan toe, volledig viel onder het beheer van Justitie vanwege de beveiliging van de gevangenissen in Veenhuizen, kwam door de veranderde situatie in een moeilijk parket te zitten. Tot dan toe mocht je alleen in de wateren van Veenhuizen vissen, als je lid was de Visserij Vereniging Veenhuizen. Op het hoogtepunt bezat de vereniging tussen de 600 en 700 leden.
Op het moment dat we het water niet meer via Justitie konden huren, waren we aangewezen op het waterschap. Die gaf echter te kennen, niet meer aan kleine verenigingen te willen verhuren en gingen alle wateren in en rond Veenhuizen over naar een grotere organisatie, t.w. de Hengelsport Federatie Groningen-Drenthe.
Verzelfstandiging.Voor onze vereniging betekende dit, wilden we als vereniging overleven, dat we een andere weg moesten inslaan. In 2009 werden we een zelfstandige vereniging en schreven we ons in bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens sloten we ons aan bij de Hengelsport Federatie Groningen-Drenthe.
Het nadeel was nu wel, dat we ineens heel veel leden gingen verliezen. De oorzaak hiervan is, dat iedereen die een Vispas, heeft nu in de wateren van Veenhuizen mogen vissen, wat voor die tijd dus niet zo was. Er zijn nu nog zo’n 90 leden over.
Evenementen.
In het verleden, toen we nog veel leden bezaten, hadden we ook geld in kas, om veel dingen te kunnen organiseren. Zo hadden we elk jaar een feestavond in het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. Daar was een live-dansorkest aanwezig en werden er een aantal bingo-rondes gespeeld om mooie prijzen. Die avonden werden druk bezocht, ook door niet vissers.